Wijzigen Bewind

Het kan voorkomen dat de huidige bewindvoerder u niet meer bevalt, of dat er een vertrouwensbreuk is ontstaan. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar hoe wordt dat opgelost? Bij Bewindvoering Ede hebben wij hier kennis van hoe veranderen van bewindvoerder soepel kan verlopen. Natuurlijk moeten er gegronde beweegredenen zijn om te mogen overstappen, hierbij kunt u denken aan verkeerd financieel management, slecht contact en weinig inzake in financiële gegevens. Wanner u wilt overstappen probeer dan altijd samen met uw bewindvoerder een oplossing te vinden, lukt dit niet dan kunt u met ons contact opnemen en zullen wij het proces verder te begeleiden.

Verkeerd Financieel Management

Het kan voorkomen dat een bewindvoerder niet op de juiste manier met de inkomsten en uitgaven omgaat. Wanneer dit bij u overkomt is dat erg vervelend. U raakt dan eigenlijk van de regen in de drup. Toch is het belangrijk om te weten wat een bewindvoerder precies voor u moet doen, hiervoor zijn taken en regels opgesteld door het LOVCK. Krijgt u nog steeds brieven van schuldeisers of worden de vaste lasten niet betaald? Dan kan u vrij sterk staan om te mogen veranderen van bewindvoerder.

Slecht Contact

Een bewindvoerder heeft verschillende richtlijnen omtrent contact. Het moet mogelijk zijn om uw bewindvoering te spreken om zaken te bespreken. Is het lastig om uw bewindvoerder te bereiken dan kan dat snel tot problemen leiden, en onzekerheid voor u. Een bewindvoering is verplicht vier dagen per week telefonisch beschikbaar te zijn voor het spreekuur. Ook moet er binnen een redelijk tijdsbestek gereageerd kunnen worden verzonden e-mails, hier wordt vaak tussen de 48-72 uur gerekend.

Financiële gegevens

U wilt natuurlijk weten hoe het er voor staat met de financiën. Er is een reden dat u onder bewind staat en dat iemand uw bankzaken beheerd, maar inzicht is belangrijk. Wij bij Bewindvoering Ede hebben een programma waarin u zelf kan inzien wat de transacties zijn.

Heeft u problemen met uw huidige bewindvoerder vanwege de bovenstaande gegevens dan kunt u contact met ons opnemen en wij kunnen u de mogelijkheden vertellen.