Hoe maak ik een budgetplan?

Bewindvoering Ede merkt in praktijk dat veel mensen het als lastig ervaren om een huishoudbudget op te maken voor zichzelf. Budgetteren is namelijk iets wat kennis, overzicht in inkomsten en uitgaven en inzicht behelst. Daarnaast is het belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen en je daar dan ook aan houdt. Bewindvoering Ede heeft door zijn jaren lange ervaring gemerkt dat mensen vaak met goede bedoelingen aan de slag gaan maar het uiteindelijk niet volhouden om een duidelijk budgetplan op te stellen.

Inkomsten en uitgaven

Om een budgetplan op te kunnen stellen moeten er inkomsten en uitgaven zijn. Dit klinkt logisch maar hoe werkt dit in de praktijk? In  principe komt het er op neer dat wanneer de inkomsten hoger zijn dan de lasten en er maandelijks gespaard kan worden er geen problemen voordoen. Uw inkomen kan bestaan uit loon, uitkering of pensioen. Maar ook kunt u in aanmerking komen voor verschillende belastingtoeslagen; zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderbijslag dit is iets wat niet iedereen weet. Wanneer u recht heeft op deze toeslagen kan het maandelijkse inkomen flink omhoog gaan. Wanneer u wisselende inkomsten heeft is het lastig om een budgetplan op stellen voor langere periode. In die situatie is het verstandig, om zicht op uw financiën te houden, om dit maandelijks te doen. Op die manier weet u precies wat uw inkomsten en uitgaven zijn die maand. Wanneer u een intakegesprek heeft met een bewindvoerder van bewindvoering Ede zal worden gekeken of u alle toeslagen ontvangt waar u recht op heeft.

Budgetplan Tips

Een van de tips die de bewindvoerders hebben is om jaarlijks te kijken of u kunt overstappen van zorgverzekeraar. Ieder jaar veranderen zorgverzekeraars namelijk hun prijzen. Dit kan al snel tientallen euro’s per jaar schelen. Een andere mogelijkheid om kosten te drukken is besparen op uw telefoonabonnement. Er zijn mogelijkheden om tientallen euro’s per maand te besparen door bijvoorbeeld een abonnement af te sluiten zonder duur toestel in plaats daarvan kiest u voor een iets ouder model. Zo houdt u extra geld over voor andere zaken

Vragen?

Heeft u vragen over uw budget of  bent u het overzicht kwijtgeraakt en beginnen er schulden te ontstaan? Neem dan contact op met Bewindvoering Ede. Dit kunt u doen door vrijblijvend te bellen naar 085- 0290570 onze medewerkers kunnen telefonisch de mogelijkheden met u bespreken.