Een goede samenwerking met de Bewindvoerder

Een bewindvoerder heeft vele taken, maar de belangrijkste taak is toch de belangen behartigen van u. Het uiteindelijke doel van beschermingsbewind is u beschermen. Soms kan dat ook inhouden dat de financien tegen u beschermd moeten worden. Om een duidelijke uitleg te geven van de taken hebben wij hierover een blog geschreven zodat u een goed idee heeft wannneer u het bewind aanvraagt wat u ervan kan verwachten. Uiteindelijk komt het erop neer dat een goede samenwerking noodzakelijk is, en hierdoor veel kan voortvloeien. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan uiteraard verder.

Taken van de onderbewindgestelde

De taken van de onderbewindgestelde is dat de informatie die verstrokken wordt juist is. Soms krijgen wij te horen dat er nog steeds brieven binnen komen bij onze clienten met een administratieve strekking. Wanneer deze spoedig doorgestuurd zullen worden dan hebben wij de mogelijkheid om hier adequaat op te reageren, en ervoor te zorgen dat ze vanaf het moment bij ons afgeleverd worden. Hierdoor krijgt u meer rust, en hebben wij een compleet plaatje van uw bankzaken. Buiten dat om is het van belang dat ook persoonlijke gegevens doorgestuurd worden die een financiele strekking kunnen hebben. Hierbij kunt u denken aan een verhuizing of een wijziging in werk of uitkering.

Taken Bewindvoerder

De bewindvoerder moet vervolgens de gegevens analyseren, inventariseren en stabiliseren. Wanneer alle informatie beschikbaar is kunnen wij het snel realiseren. De bottleneck zit hem toch vaak in het niet verstrekken van juiste informatie. Wij merken dat sommige mensen zich schamen voor zaken als abonnementen of andere lidmaatschappen. Wij als bewindvoerder zijn wel wat gewend, en willen ons niet uitlaten over uw leefwijze. Vervolgens gaan we alle inkomsten, uitgaven en schulden aanschrijven en kijken waar u recht op heeft. U hoeft dat niet meer te doen tenzij u bij de UWV loopt en naar werk zoekt. Dat kunnen wij helaas niet voor u doen.