Executie maatregelen schuldeisers

Wanneer u te maken krijgt met schuldeisers kan het voorkomen date r executiemaatregelen getroffen zullen worden. In totaal zijn er drie soorten executie maatregelen, dit zijn de volgende:

  • Bankbeslag
  • Boedel beslag
  • Loonbeslag

Elk van deze vorderingen hebben zo de eigen kenmerken. Wanneer een vordering wordt aangezegd wordt er niet direct gespecificeerd welke van de drie er gebruikt zal worden. Hier komt u later achter. Elk van deze vorderingen heeft zo de eigen consequenties, wij hebben hier genoteerd wat de consequenties zijn en hoe Bewindvoering Ede u hierin kan ondersteunen.

Executie met Bankbeslag

Met bankbeslag wordt in principe uw bankrekening overgenomen door de schuldeiser. De schuldeisers zullen dan het geld wat op de bankrekening staat eraf halen om de kosten te voorzien van de openstaande schuld. Dit is vaak erg vervelend omdat hierdoor sommige kosten niet meer betaald kunnen worden. Als u onder bewind staat dan zijn er vaak nog mogelijkheden om bankbeslag te kunnen voorkomen.

Executie met boedelbeslag

Een van de meest voorkomende verhalen is dat er een gerechtsdeurwaarder aan de deur komt om de inboedel mee te nemen. Dit is een vervelend iets aangezien u vaak hier weinig tegen kan doen. Natuurlijk hangt boedelbeslag er ook erg vanaf of u waardevolle materialen in uw huis hebt, maar u kan ook denken aan bijvoorbeeld een auto of motor. Hierop kan beslag gelegd worden. In meeste gevallen kan boedelbeslag voorkomen worden wanneer u onder bewind staat.

Loonbeslag

Loonbeslag kan voor vele mensen de fijnste executiemaatregel zijn, maar voor sommige juist de hardste. Met loonbeslag wordt een gedeelte van het loon ingehouden en uitbetaald aan de schuldeiser. Dit bedrag hangt af van de beslagvrijevoet. De beslagvrijevoet is voor ieder persoon anders, en is vaak lastig om precies uit te rekenen. Loonbeslag kan voor mensen met een financiƫle functie een groot probleem zijn bij de werkgever. Dit kan soms leiden tot ontslag, bij mensen met een uitkering is dit in principe vaak geen probleem.