Budgetteren

Als bewindvoerder zijnde is budgetteren erg belangrijk. U krijgt een elke week een budget waarvan u moet rondkomen, dit budget wordt ook wel leefgeld genoemd. Wij maken dit budget zo dat alle vaste lasten betaald kunnen worden, maar ook om een potje over te houden voor onvoorziene uitgaven. Hierbij kunt u denken aan eventuele zorg of kleedgeld. Ook als u kinderen heeft wordt dit meegenomen in het budget. Het doel van het budget is dat u genoeg bestedingsruimte heeft om uw leven te lijden, en dat u zich geen zorgen hoeft te maken of de vaste lasten wel betaald zullen worden.

Persoonlijk Budget

Om de inkomsten en uitgaven goed te kunnen beoordelen laten wij deze op de beheerrekening storten. Hierdoor hebben wij een actueel overzicht wat de uitgaven en inkomsten zijn. Aangezien elke begroting persoonlijk is kunnen wij u niet hier op de website vertellen hoe het er voor u uit komt te zien, maar eenmaal onder bewind kunnen wij hier meer duidelijkheid over geven. Waarom het persoonlijk is komt doordat iedereen verschillende behoeftes heeft en andere hobby’s. Sommige personen vinden 30 euro per maand prima wanneer de rest naar de aflossing van de schulden gaat, en sommige willen volledig gebruik maken van de begroting.

Hoe gaat het budgetteren te werk?

Zoals eerder aangegeven maken wij een persoonlijk budget. Wanneer u onder bewind staat vanwege problematische schuld dan zullen wij voor alles binnen de beslagvrije voet proberen te krijgen. De beslagvrije voet is voor iedereen anders en hangt af van de zorgverzekering, woonsituatie en huur. Wij gaan alle inkomsten en uitgaven naast elkaar zetten, en bekijken welke bedragen uitgekeerd kunnen worden. Ook zullen wij u adviezen geven over wat ons de beste optie in uw situatie lijkt. Vervolgens wordt het budgetplan bij u bekend gemaakt, en kunt u kijken of u aanpassingen wilt hebben. Wanneer het overeengekomen is zullen wij het bewind beginnen.